27.10.22

EN EVENTYRLIG START PÅ DECEMBER /

Julen er hjerternes fest – i hvert fald på Bakkehuset.
Inspireret af 1800-tallets jul inviterer vi indenfor til julehygge i de autentiske og stemningsfulde rammer, hvor man blandt andet kan opleve et forunderligt og fascinerende julelandskab skabt af fabelmageren Shane Brox.

Her kan man blandt andet opleve fabelmageren Shane Brox fortælle sælsomme historier om det eventyrlige julelandskab han har skabt til Bakkehusets historiske og hyggelige stuer. Kom og skyd julen i gang den første søndag i advent!

Jul på Bakkehuset er for de kreative sjæle og for dem, der vil have julestemningen ind gennem alle sanser. 

Mange af vores elskede juletraditioner blev skabt i 1800-tallets guldalder. 
Og flere af de gæster, der besøgte Kamma og Knud Lyne Rahbeks hjem på Bakkehuset, var med til at forme julen, som vi kender den i dag gennem sang og digtning, herunder bl. a. H. C. Andersen. Vi har derfor pyntet Kamma og Knud Lyne Rahbeks gamle stuer op til jul, men samtidig givet den klassiske jul et moderne twist. 

Musikhøjskolens børnekor og teenagekor indleder dagens festligheder og synger julen ind i gården kl. 11.00. 

I de historiske og hyggelige stuer indenfor, kan man efterfølgende opleve et forunderligt og fascinerende julelandskab skabt af fabelmageren Shane Brox. Som altid er Shanes ting kreeret af materialer, der engang har haft et andet formål, som papkasser, bølgepap, vintage legetøj samt alskens andre ting fra skabe og skuffer. 

I løbet af eftermiddagen fortæller Shane Brox forunderlige historier om de personer, der bebor julelandskabet og om hvordan de forbereder sig til julen. 

Shane Brox’ julefortællinger finder sted i alt fire gange: 
kl. 13.00, kl. 13.45, kl. 14.30 og kl. 15.15 (hver fortælling har en varighed af ca. 20 minutter). Deltagelse kræver særbillet grundet begrænset kapacitet 

På museets førstesal kan børn og voksne give sig i kast med egne julekreationer i All About A’s hyggelige juleværksted, og i Orangeriet sælges der juleknas, glögg og andet julegodt. 

Kom og skyd julen i gang på Bakkehuset den første søndag i advent. 

Dato: Søndag den 27. november kl. 11-17 
Entré: 75 kr. for voksne / gratis for børn. 

Shane Brox’ julefortællinger: 
Grundet begrænset kapacitet skal man købe særskilte børnebilletter til Shane Brox’ julefortællinger. 

Hvert barn kan medbringe én gratis voksen på sin billet. 
Børnebillet: 25 kr. 

Shane Brox’ julelandskab står efterfølgende som en udstilling på Bakkehuset, der kan opleves resten af julemåneden.  

Jul på Bakkehuset er støttet af Arbejdernes Landsbank