23.06.22

I STORM P. S FODSPOR & FORLYSTELSERNES FREDERIKSBERG /

Tag med skuespiller og komiker Nikolaj Stokholm på en lydvandring i Storm P.s fodspor og hør fortællingen om dengang Storm P. fik skæld-ud af direktøren i ZOO for at kravle ind til pingvinerne. Eller kom med bag kulisserne på det tidligere ABC Teater, hvor man i datiden risikerede at blive løbet ned af skuespilleren Dirch Passer, når han medvirkede i hele to forskellige forestillinger på samme tid.

Op til sommerferien 2022 lancerer Frederiksbergmuseerne de første to lydvandringer i en række, der levende aktiverer fortidens fortællinger på Frederiksberg i de audioguidede ture: ”I Storm P.s. fodspor” og ”Forlystelsernes Frederiksberg”. 

I Storm P.s. fodspor 
En veloplagt Nikolaj Stokholm har lagt stemme til lydvandringen “I Storm P.s fodspor”, hvor han guider lytteren gennem Storm P.s Frederiksberg med en overflod af fun-facts, citater og lydklip med Storm P.s egen stemme.  
 
Hør om hvordan Storm P.s idéer til tegneserier ofte tog form hos barber Sørensen på Frederiksberg Allé, og hvordan han som ung forelskede sig på ny hver anden uge. Om naboskabet på Asgårdsvej, hvor han humoristisk udtalte: ”For resten er alle beboerne på vejen hyggelige og venlige, og de kommer godt ud af det med hinanden. Det eneste vrøvl jeg har, er med mig selv – jeg er så støjende”. 

Lydvandringen bygger på et stort udvalg af lydklip, dagbogsnoter og andet materiale, der giver et indblik i Storm P.s finurlige univers og datidens Frederiksberg. Manuskriptet er skrevet af Nikolaj Brandt, museumsinspektør på STORM. 
 
Forlystelsernes Frederiksberg 
I lydvandringen ”Forlystelsernes Frederiksberg” tages lytteren med tilbage til dengang, man kunne feste sig igennem Frederiksberg og opleve en overflod af den scenekunst, der gav kvarteret det endnu så berømte prædikat ”Teaterkvarteret”. 

Den audioguidede tur fører os ind bag kulisserne på ABC Teatret, hvor gæsterne kunne risikere at blive løbet ned af skuespilleren Dirch Passer, når han medvirkede i to forskellige forestillinger på samme tid. Man kan også møde dansk teaters store primadonna Betty Nansen, der toppede karrieren med at blive succesfuld teaterdirektør. Derudover opklares det hvilken rolle Restaurant Promenaden spillede i den sag, der førte til, at daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen fik en politisk næse.  

Lydvandringen er indtalt af skuespilleren Laura Kvist Poulsen, som mange vil huske fra tv-satiren Krysters Kartel. Manuskriptet er skrevet af Rikke Rottensten, museumsinspektør på STORM. 

Direktør Astrid la Cour fra Frederiksbergmuseerne udtaler i forbindelse med lanceringen: 
 
”Med disse lydvandringer har vi taget et vigtigt skridt i levendegørelsen af vores fælles kulturarv. Teaterforestillingerne forsvinder, når tæppet falder, og det der står tilbage, er manuskripter, dagbøger, noder, fotos, film og rekvisitter. Vores samlinger er fulde af fortællinger fra den danske kunst- og kulturhistorie og de skal ud at leve på Frederiksbergs gader, parker og pladser – og ikke mindst i vores fælles forståelse og oplevelse af byen” 

Takket være Ny Carlsbergfondet ligger de audioguidede vandringer til fri afbenyttelse. De kan opleves på egen hånd med mobil eller tablet samt høretelefoner.  

Lydvandringerne er produceret af indholdsproducent Louise Trier og HZ&Tone.  

Forud for vandringen skal man downloade app’en Frederiksbergmuseerne på App Store eller Google Play:

Download til iPhone

Download til Android


På app’en ligger lydvandringerne under museet STORM. 
 
For mere information kontakt Frederiksbergmuseerne  
M: + 4544143310, sbr@frederiksbergmuseerne.dk