07.06.22

Frederiksbergmuseerne og Art Week inviterer til anderledes kunstmøder /

Frederiksbergmuseerne og Art Week, festivalen for samtidskunst, inviterer igen i år til Art Morning i Bakkehuset; om kunst og naturvidenskab. Under Art Week inviteres der også til en altomsluttende performance i Cisternernes poetiske udstilling af kunstneren Chiharu Shiota.

Foto: Julia von Vietinghoff

Bakkehusets vigtigste kulturarv er de samtaler, som fandt sted for 200 år siden i ægteparret Kamma og Knud Lyne Rahbeks hjem på Frederiksberg. Her mødtes kunstnere, videnskabsfolk, politikere og tænkere for at diskutere og udveksle ideer, få kritik og finde inspiration.

Som en del af Art Week genopstår dén tradition lørdag morgen på Bakkehuset.

Den 11. juni inviteres der til Art Morning salon ‘Arven efter da Vinci’, hvor man kan opleve en samtale mellem digteren Morten Søndergaard og grundlæggeren af selskabet Aquaporin, Peter Holme Jensen.

Søndergaard har en langvarig tilknytning til Bakkehuset, hvor han senest har skabt kunstrummet Den nye hjørnestue. Holme Jensens har afsæt i naturvidenskaben, og er særlig kendt for at have udviklet en energieffektiv vandrensningsmetode. Og ja, Aquaporin er også firmaet, som gav astronauter som Andreas Mogensen teknikken, som renser urin til nyt drikkevand.

“I Art Week arbejder vi systematisk med, at samtidskunstnernes perspektiver bliver anerkendt som ressource i samfundsdebatten. Derfor er vi begejstrede for vores samarbejde med Bakkehuset, hvor vi sammen, også tidligere, har skabt gode samtaler på tværs af kunst og naturvidenskab. Samtalen om ‘Arven efter da Vinci’ ser vi derfor frem til”, siger Art Weeks programchef Jan Falk Borup.

Frederiksbergmuseerne byder også på en anden særlig kunstoplevelse under årets Art Week, for tirsdag den 14. juni inviteres publikum med under jorden, i udstillingen Multiple Realities, skabt af kunstneren Chihura Shiota. Her vil den japanskfødte danser og koreograf Yui Kawaguchi sammen med den tjekkiske musiker Anna Fusek fortolke det drømmende univers, som Shioto har skabt i Frederiksbergmuseernes internationalt anerkendte kunsthal.

Direktør for Frederiksbergmuseerne Astrid la Cour glæder sig over samarbejdet med Art Week og til at kunne invitere publikum ind til to meget forskelligartede arrangementer under årets festival:

”Bakkehusets Art Morning indskriver sig på smukkeste vis i stedets historiske tradition for udveksling af store tanker og dialog på tværs af faggrænser. Det glæder mig meget at samarbejdet med Art Week også har udmyntet sig i en sanselig og kropslig performance som fortolker – og smelter sammen med – Shiotas drømmende univers i Cisternernes labyrintiske mørke.”