03.03.23

FILIP VEST / RESORT

Kunsthallen Møstings er forvandlet til et fiktivt badehotel, når kunstneren Filip Vest (f. 1995) indtager både inde- og uderum med soloudstillingen Resort.

Her præsenteres publikum for et surreelt ferieparadis, hvor der lige under den luksuriøse overflade lurer fortællinger om klimakrise, isolation, eskapisme og undergang.

1. april – 11. juni 

Fernisering fredag d. 31. marts kl. 17-19 


Gennem en scenografisk installation samt flere performances i udstillingsperioden udfolder Filip Vest en sanselig fortælling om den tid, vi befinder os i lige nu, hvor handlingslammelse ofte er fremtrædende i vores møde med kriser og katastrofer. 

På udstillingen er de fire udstillingsrum i Møstings omdannet til et sammenhængende univers, struktureret som henholdsvis hotelværelse, spa, bar, og lobby. Vi følger et kærestepar på et ferie-resort, som de ikke kan forlade, og hvor en naturkatastrofe synes nært forestående. Små sten begynder at dukke op i buffeten, fordybninger i madrasserne minder om vulkankratre, og en mærkelig lugt af røg blander sig med spaens aromaterapi. Imens forsøger parret at genopfinde sig selv og hinanden i en leg med nye identiteter. 
 
Resort er et konstrueret univers, hvor alt fremstår porøst; natur og kultur, identiteter og relationer, og fortid, nutid og fremtid smelter sammen, mens små og store bevægelser påvirker hinanden, både pladetektonisk og parforholdsdynamisk.  
 
Når der ikke er performance, står udstillingen som en scenografisk installation, hvor besøgende bliver inviteret ind i brudstykker af den overordnede fortælling gennem gemte mobiloptagelser, en talebesked, der pludselig lyder ud i rummet, krøllede kærlighedsbreve, dagbøger, kvitteringer m.m.  

Udstillingen er inspireret af Møstings’ oprindelige historie som sommerresidens for de velhavende borgere i slutningen af 1800-tallet.  
 
Med Resort undersøger Filip Vest den krisetid, vi befinder os i lige nu, vores handlingslammelse i mødet med små og store katastrofer, global opvarmning og snævre perspektiver, empati og eskapisme i et senkapitalistisk samfund.  
 
Det er en udstilling om at ønske sig væk, at drømme om at være alle andre steder end her. Om angst, virkelighedsflugt og nye identiteter og om at savne noget, før man egentlig har mistet det. 

Udstillingen og performances er støttet af Arbejdernes Landsbank, Beckett Fonden, Statens Kunstfond, Colour Ceramica og Rosendahl Design 

Fernisering: fredag d. 31. marts 

Program: 
Kl. 17:00-17:30 Performance i udstillingen, som kan opleves ved tilmelding på mail: moestings@frederiksbergmuseerne.dk 

Kl. 17:30-19:00 Udstillingen åbnes med taler og et køligt glas vin. Alle er velkomne! 
 
Performances i udstillingsperioden: 
Fredag d. 31. marts kl.17.00: 1. visning 

Lørdag d. 20. maj, kl. 15.00: 2. visning 

Tirsdag d. 6. juni, kl. 20.00: 3. visning (ART WEEK) 

Performere: Louis Bodnia Andersen, Kristoffer Eriknauer, Marie-Lydie Nokouda og Emma Silja Sångren 

Alle performances kan opleves gratis ved tilmelding på mail (begrænsede pladser) moestings@frederiksbergmuseerne.dk