11.11.22

ÅRGANG 2022 – UDSTILLING I MØSTINGS /

Kunst På Arbejde og Frederiksbergmuseerne præsenterer ÅRGANG 2022.

Udstillingen i Møstings er en enestående mulighed for at se samtidskunst af en helt ny generation af kunstnere, der alle tog afgang fra et af de tre danske kunstakademier i sommer.
Fælles for dem alle er, at de giver et facetteret øjebliksbillede af den tid, vi lever i.

Kunstnerne tager livtag med store samfundsmæssige udfordringer og helt nære tematikker – fra bæredygtighed, forbrug og teknologi, over kønsidentitet, relationer og erindring, til det uperfekte, drømme og intimitet. 

Det er et stærkt felt af nyuddannede kunstnere, der samles i Møstings. Værkerne stikker i mange retninger, og giver indblik i den mangfoldighed, der er i kunsten lige nu. Formålet er at vise den store spændvidde og udbrede kendskabet til kunstscenens helt nye talenter.  

Kunst På Arbejdes fornemste opgave er at formidle samtidens aktuelle kunstnere til et bredt publikum og bane vejen for nye generationer. Det har været foreningens primære rolle gennem knap 70 år og er fortsat noget, der oprigtigt optager os. Vi glæder os derfor virkelig meget til at vise den nye ÅRGANG 2022-udstilling i Møstings og håber, at mange vil lægge vejen forbi, inden udstillingen sendes i cirkulation blandt vores medlemmer. Det er en oplagt chance for at lære de nye kunstnere bedre at kende,” udtaler Marie Louise Helveg Bøgh, direktør hos Kunst På Arbejde. 

Også Astrid la Cour, direktør for Frederiksbergmuseerne, glæder sig over at lægge hus til udstillingen: 

Samarbejdet med Kunst På Arbejde er en god mulighed for at gøre de nyuddannede kunstnere opmærksomme på Møstings som platform for samtidskunst, og vi er stolte af at kunne være med til at præsentere en flot håndfuld af de nyuddannede unge kunstnere i vores lille kunsthal.”  

Udstillingens kunstnere: Anna Munk Johansen, Anne Mie Bak, Clara Busch, Emilie Imán, Esben Weile Kjær, Jakob Sjøberg, Kristine Karlshøj Leopold, Marie Rud Rosenzweig, Mike Mac-Leod Worning, Mikkel Kaldal, Naila Hekmat Abdullah, Paula Duvå, Rasmus Niclas Rose Nielsen, Robin Baasch og Søren K. Rye.  

Foreningen Kunst På Arbejde præsenterer udstillingen ÅRGANG 2022 i kunsthallen Møstings fra den 3.-18. december.

Udstillingen er den første ud af fem udstillinger, der alle er doneret af kunstmæcenerne Trine og Gunnar Kjems.

Den aktuelle udstilling viser værker af 15 nyuddannede kunstnere fra de tre kunstakademier i København, Odense og Aarhus. Udstillingens værker er erhvervet af Kunst På Arbejde og kommer i cirkulation mellem arbejdspladser landet over fra starten af det nye år.  

Der er fernisering fredag 2. december kl. 17-19, hvor alle er meget velkomne. 
Udstillingsperiode: 3.-18. december.   

Foto: Esben Weile Kjær, ”HYPER”, 2022
 
KONTAKT  

For yderligere information, kontakt venligst:   
Marie Louise Helveg Bøgh, direktør hos Kunst På Arbejde  
ml@kunst-paa-arbejde.dk / 5172 7997  

Eva Helsted, presse & kommunikation  
eh@kunst-paa-arbejde.dk / 5334 9626