Frederiksbergmuseerne søger ny direktør

Frederiksbergmuseerne søger en ny direktør som skal fortsætte den markante udvikling af den samlede organisation og de enkelte besøgssteder som spænder over både samtidskunst og centrale nedslag i Danmarkshistorien. Gennem et vidt forgrenet formidlingsarbejde og mange samarbejdsflader præsenteres både store internationale publikumssucceser og helt nære intime kunst- og kulturoplevelser, også for de mest sårbare. 

Frederiksbergmuseerne er en selvejende institution som består af 2 statsanerkendte museer; Bakkehuset og STORM, samt udstillingsstederne; Cisternerne og Møstings. Med sine spektakulære underjordiske udstillinger har Cisternerne markeret sig med publikumssucceser samt stor national og international bevågenhed, mens Møstings sætter fornyede rammer om samtidskunsten. På STORM er det faglige fokus den store betydning som humor og satire har for vores identitet og selvforståelse, og på Bakkehuset formidles Kamma og Knud Lyne Rahbeks guldalderens liv og tanker der stadig har stor relevans og betydning for os i dag. 

Du kan læse mere om Frederiksbergmuseerne på www.frederiksbergmuseerne.dk 

Som direktør for Frederiksbergmuseerne vil du skulle udvikle og drive en strategisk og kunstnerisk udvikling af den samlede organisation og indgå i strategiske samarbejder og partnerskaber. Frederiksbergmuseerne er en central del af byens liv og der er en løbende tæt dialog med Frederiksberg kommune, politisk tæft er derfor afgørende. 

Du vil være del af programlægning af relevante og ambitiøse udstillings- og aktivitetsprogrammer for det enkelte sted. Du har ansvar for budget og økonomi, fundraising, afrapportering. Sammen med vores publikumschef, formidlingschef og regnskabschef har du ansvar for den daglige ledelse af et tværfagligt miljø med engagerede og fagligt dygtige medarbejdere. 

Kvalifikationer 

Du omfavner og engagerer dig naturligt i de mange samfundsmæssige udfordringer og dagsordener der præger vores tid, og du er lyttende og i stand til at sætte klare rammer og mål for Frederiksbergmuseernes udvikling.  

Du har:  

 • ledelseserfaring med personaleansvar fra kulturinstitution 
 • en billedkunstfaglig eller tilsvarende relevant uddannelse. 
 • erfaring med administrative opgaver og funktioner, herunder budgetlægning og økonomistyring 
 • erfaring med udarbejdelse af målsætninger og fokus på realisering af strategiske mål 
 • erfaring med fundraising, sponsorer og partnerskaber 
 • erfaring med borgerinddragelse og publikumsudvikling  
 • grundlæggende forståelse for og viden om samarbejde med det offentlige. 
 • gode og veldokumenterede samarbejdsevner, og er udadvendt og imødekommende, og god til at samarbejde med mange forskellige fagligheder og personligheder.   
 • et stort organisatorisk talent, og kan holde hovedet koldt og humøret højt i travle situationer og er god til at finde kreative løsninger.    
 • et ægte engagement for medarbejdernes trivsel og udviklingsmuligheder og arbejder vedvarende på at sikre et godt arbejdsmiljø. 
 • et stort og bredt funderet dansk og internationalt netværk indenfor kunst- og kultur. 

Alle interesserede uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at ansøge.  

Løn i henhold til kvalifikationer  

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til bestyrelsesleder Christian Have på 40509620 

Ansøgning 
Ansøgning, cv samt dokumentation for relevant uddannelse sendes via Jobindex senest 29. maj. 

Stillingen vil være med start snarest mulig, senest 1. september 2023