Bakkehusets Orangeri

A lazy image
Frokostrestaurant

Københavns og Frederiksbergs bedste smørrebrød

Historien skal opleves og indoptages med alle sanser. I Bakkehusets Orangeri tager vi udgangspunkt i historiske opskrifter og metoder, men tilpasser det til moderne smagsløg. I frokostrestauranten er alt lavet fra bunden af vores dygtige kok Anne Sofie Berlin, som har ladet sig inspirere af, hvad der blev serveret på Frederiksberg i Kamma og Knud Lyne Rahbeks tid.

I sommerhalvåret, fra påske til september, serveres luksussmørrebrød, kølig hvidvin, øl, hjemmelavet lemonade, desserter og velbrygget kaffe og te

A lazy image
Sødt, salt, fedt, stærkt og sprødt.

Menu

I Bakkehusets Orangeri serverer vi moderne dansk smørrebrød. Der er både vegetarisk smørrebrød og mere klassisk smørrebrød som rejemad, hønsesalat, laks- og tatarmad. Rosforth & Rosforth leverer Orangeriets vine og udvalget er tilpasset, så det passer perfekt til smørrebrødet. Vores øl er økologiske og kommer fra Herslev Bryghus. Hart Bageri leverer det lækre brød, og Risteriet den gode kaffe, brygget med tid og respekt for den valgte kaffebønne. Hos Bakkehusets værtspar Kamma og Knud Lyne Rahbek blev der først og fremmest serveret te for gæsterne, og i Bakkehusets Orangeri kan man vælge mellem tre fantastiske teer fra Rare Tea Company ved Henrietta Lovell. Ønsker du lidt sødt til kaffen eller teen, så prøv en af Orangeriets lækre desserter.

Kort fortalt serverer Orangeriet det bedste luksussmørrebrød i København og Frederiksberg – også ifølge Politikens anmelder Birgitte Kjær som har givet os en 5-hjertet anmeldelse, der både bemærker valg af råvarer, sans for at servere dem og skabe en indbydende stemning og alliancer med gode producenter. Med hendes ord har ”Orangeriet helt styr på sammensætningerne. Sødt, salt, fedt, stærkt og sprødt. Lifligt!”

A lazy image
Formidling med alle sanser

Fermentering, syltning, saltning og andre historiske konserveringsmetoder

Historieformidling er bedst, når det foregår gennem alle sanser. Og samtaler er allerbedst, når de foregår over god mad og drikke. Det vidste Kamma og Knud Lyne Rahbek – og det holder i den grad stadig! Derfor er der ofte mad involveret i vores mange aktiviteter på Bakkehuset.

Men hvad spiste man i gamle dage? Hvordan konserverede man madvarerne? Hvad gør fermenteringsprocessen ved råvarerne? Orangeriets chefkok Anne Sofie Berlin tilbyder løbende workshops, hvor man kan lære at fermentere, salte, sylte og henkoge frugt og grønt.