24. juni 2022

UDSTILLINGSÅBNING / STYKKERNE STÅR

Vær med når vi åbner udstillingen Stykkerne står af Iselin Toubro og Rosalinde Mynster, fredag den 24. juni kl. 17.00-19.00 i Møstings.

Der bydes velkommen af udstillingsinspektør Pernille Rom Bruun, og åbningstalen holdes af Formand for Kultur- og Fritidsudvalget på Frederiksberg Lotte Kofoed.

Alle er velkomne!

Type
Udstillingsåbning
Dato
24. juni 2022 kl. 17:00 -19:00
Sted
Møstings

Med udstillingen Stykkerne står lader Iselin Toubro og Rosalinde Mynster teater, performance og billedkunst smelte sammen i en dragende filmisk installation, hvor publikum ledes fra scene til scene i et struktureret narrativt forløb. 
 
Udstillingens afsæt er den ændrede betydning som hjemmet har fået de seneste år.

Med udgangspunkt i tidstypiske trends undersøges og udstilles de idealer og objekter, som knytter sig til en bæredygtig livsstil og kvindelivet, både historisk set og nu.    

Med Stykkerne står kredser Iselin Toubro og Rosalinde Mynster om betydningen af denne fornyede forankring til det nære og hjemlige. Hvor økologisk moderskab, strik, syning, produktion af egen surdej og etablering af højbede alt sammen er med til at definere nutidens kvinde som moderne, miljøbevidst og fremadskuende.  
 
I denne bevægelse ligger der dog samtidig et pres og et paradoks. Den nye opgavemængde kræver tid og vedligehold og bevirker måske, at den moderne kvinde bindes langt mere til hjemmet.

Den overordnede rammefortælling i Stykkerne står er historien om tre søstre, der arver en tidligere sommerresidens, hvor de mødes for at opgøre arven.  
 
Her bliver de ellers frigjorte og karriereorienterede kvinder hurtigt opslugt af de forskellige genstande, de pakker ud. Genstande der alle knytter sig til en mere enkel og nærværende livsstil.  
 
Efterhånden forvandler tingene sig, og følelsen af tid forsvinder i en æstetisk veksling mellem fortid og nutid, som både fremstår sanselig og angstprovokerende. 

OM KUNSTNERNE  
Iselin Toubro og Rosalinde Mynster har samarbejdet omkring flere tværæstetiske projekter, hvor de blander kompetencer og erfaringer fra henholdsvis skuespil og billedkunst.  
 
Rosalinde Mynster arbejder både som skuespiller og manuskriptforfatter til teater og filmproduktioner. Hun har senest udgivet biografien ”Min fars stemme”.
Iselin Toubro er uddannet billedkunstner og arbejder med en narrativ filmisk praksis, der indeholder elementer af skulptur og installation.  
 
Sammen eksperimenterer Toubro og Mynster med at lave film i teaterform, ud fra et ønske om at udfordre forventningen om filmisk naturalisme samtidig med, at de holder fast i et klassisk fortælleforløb. De undersøger og bearbejder tendenser i Skandinavien præget af korrekthed, ritualer og formalisme i et sprog, der både afspejler humoren og absurditeten.  

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond.