1. april 2022

Udstillingsåbning/ Stuer

Vi håber at se jer til fernisering fredag d. 1. april kl. 17-19, når vi åbner Torgny Wilckes soloudstilling Stuer.

Udstillingen åbnes af formand for kultur og fritidsudvalget Lotte Kofoed. Alle er velkomne.

Type
Udstillingsåbning
Dato
1. april 2022 kl. 17:00 - 19:00
Sted
Møstings

Udstillingen er skabt i dialog med farverne og proportionerne i de markante rum. Her spejler vitrineagtige trærammer de høje vinduespartier, og lysindfaldet gennembryder de linoliemalede stoffer, der hænger som florlette gardiner.   

Værkernes karakter, materiale og ophængning associerer til hverdagslivets velkendte objekter som gardiner, sofaer, viskestykker eller kjoler. Med udstillingen udfordrer Wilcke de højloftede rum ved at tage publikum med på en erindringsrejse til hjemlige stuer, man har færdedes i igennem livet.   

Wilcke skjuler ikke skulpturernes konstruktion, og flere af værkerne er synligt hæftet sammen med søm, knappenåle eller gardinophæng. På den måde forenes rum og værker gennem en stoflighed, der danner kontrast til tekstilernes bløde sanselighed.   

Som kunstner udfordrer Torgny Wilcke maleriet og skulpturens grænser ved brug af hverdagsmaterialer, som han flytter fra en kontekst til en anden. Han beskæftiger sig med forholdet mellem form og materiale, funktionalitet og materialitet, hvortil han udfordrer de traditionelle grænser mellem kunst, kunsthåndværk og design.  

Udstillingen kan opleves til og med d. 12. juni 2022 i Møstings.