31. august 2022

TALK MED KASPER LEVIN / CHIHARU SHIOTA OG DET INDRE LANDSKAB

Denne aften kan du dykke ned i Cisternerne og i psykens dybere lag, når ph.d. i socialpsykologi og bidragsyder til årets udstillingskatalog, Kasper Levin, tager publikum med på en psykologisk rejse ind i kunsten.

Type
Foredrag
Dato
31. august 2022 kl. 17:00 -18:00
Sted
Cisternerne
Pris
165 kr.

Med udstillingen Multiple Realities har den japanskfødte kunstner Chiharu Shiota forvandlet Cisternerne til et magisk og drømmeagtigt landskab. Hun har på mange måder grebet rummets sanselige og erindringsmæssige potentiale og ladet psykens dybere lag finde et æstetisk udtryk i roterende kjoler, spejlinger og labyrintiske garnstrukturer.  
 
Med andre ord har Shiota skabt en totalinstallation, der taler til hjertet og kroppen. På denne aften åbner Kasper Levin udstillingsoplevelsen op og dykker ned i, hvordan kunsten kan være med til at udvikle grundpsykologiske spørgsmål i forhold til kroppen, sanserne og vores bevidsthed.  

Når vi skal nærme os en psykologisk forklaring på, hvad kunst er og hvad den kan, ender vi ofte i forklaringsmodeller, der bekræfter vores psykologiske viden og begreber. Kasper Levin vil denne aften give et kvalificeret bud på, hvordan man kan betragte kunsten som skabende i forhold til grundpsykologiske spørgsmål og temaer i vores liv.   

Billetten inkluderer et besøg i Cisternerne enten før eller efter talken, hvor man kan opleve udstillingen Multiple Realities af Chiharu Shiota på egen hånd. 
 
I aftenens anledning er der 50% rabat på det smukke udstillingskatalog med tekster af Chiharu Shiota, Kasper Levin og direktør for Frederiksbergmuseerne Astrid la Cour samt billeder af Torben Eskerod. 

Husk varmt tøj, da talken foregår udenfor og det er køligt nede i Cisternerne.