17. september 2023

Særomvisning i "Vindue til venskaber" /

Kom med på en rejse ud i guldalderens kunstnernetværk, når vi holder særomvisning i Bakkehusets nye udstilling ”Vindue til venskaber – Friederike Bruns guldalder”.

Særomvisning, Bakkehuset
Type
Omvisning
Dato
17. september 2023 kl. 14:00 - 15:00
Sted
Bakkehuset
Pris
75 kr.

På omvisningen dykker vi ned i historien om en bemærkelsesværdig kvinde, som levede et meget anderledes liv end det, mange af samtidens kvinder kunne drømme om. Friederike Brun var salonværtinde, forfatter, mæcen og kunstsamler – samtidig med at hun var mor og hustru. Hun rejste rundt i Europa og omgav sig med 1800-tallets største kunstnere og intellektuelle. I Danmark blomstrede hendes kulturelle saloner op i årene 1810-1816, og hun blev en berømt kvinde i sin samtid, selvom hun er glemt af de fleste i dag.

Hun samlede på kunst og en del af de tegninger, akvareller, papirklip og kobberstik, hun erhvervede fra forskellige kunstnere, samlede hun i sin såkaldte stambog. Stambogen er derfor en unik kilde til at forstå Friederike Bruns netværk og den venskabskultur, der blomstrede i de kunstneriske miljøer i slutningen af 1700-tallet og begyndelsen af 1800-tallet. Alt det fortæller vi meget mere om på denne særomvisning.