1. december 2021

Litterær langbordsmiddag – Tusind og én nat

Sammen med oversætter Ellen Wulff dykker vi denne aften ned i ”Tusind og én Nat” – et hovedværk i den arabiske folkelige fortællekunst. Før foredraget vil der være fællesspisning, baseret på årstidens råvarer.

Type
Foredrag, Oplæsning
Dato
1. december 2021 kl. 18:00 - 21:00
Sted
Rahbeks Allé 23, 1801 Frederiksberg C
Pris
225 kr.

For 200 år siden summede dagligstuen af liv og samtale på Bakkehuset hos Kamma og Knud Lyne Rahbek. Her blev digterne og forfatterne budt indenfor af det berømte ægtepar, og her blev man trakteret med et godt måltid mad og løftede litterære diskussioner. I ånden fra Kamma og Knud Lyne Rahbek byder vi inden for til fire litterære langbordsmiddage i Bakkehuset. Der dækkes op til fællesspisning og hyggeligt samvær, og efter maden præsenteres du for en af verdenslitteraturens udødelige klassikere.

Den 1. december dykker vi sammen med oversætter Ellen Wulff ned i ”Tusind og én Nat” – et hovedværk i den arabiske folkelige fortællekunst, som rummer en samling af eventyr og sagn fra flere kulturer og tidsperioder. Ellen Wulff præsenterer værkets spændende tilblivelseshistorie, form og indhold og dernæst fortæller hun lidt om sin egen tilgang til oversættelsesarbejdet, herunder valget af de arabiske tekster, der ligger til grund for den danske oversættelse, og hvordan man formidler de forskellige sproglige niveauer på dansk. Der vil være smagsprøver fra værket i form af kortere oplæsninger.

Ellen Wulff har undervist i sprogfagene hebraisk og arabisk samt i litteratur, og hun har oversat moderne arabisk litteratur samt hovedværker som ”Koranen” (2006) og ”Tusind og én Nat” (2013).

Til langbordsmiddagen serverer vi god mad baseret på årstidens råvarer, samt et lækkert glas vin – alt sammen en del af billetten.

Du er velkommen til arrangementet, lige meget om du har snuset til det litterære hovedværk på forhånd eller ej.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.

Adgangen til Bakkehusets 1. sal foregår via almindelig trappe. Dørene åbner kl. 17.30, og vi starter med fællesspisning kl. 18.00. Foredraget begynder kl. 19.30.

Billetter kan kun købes via Billetto