13. oktober 2023

Kulturnatten 2023 / Nat i litteraturen

På Bakkehuset dykker vi ned i poesiens og litteraturens nat fra forskellige vinkler.

Type
Foredrag, Kulturnat, Omvisning, Oplæsning
Dato
13. oktober 2023 kl. 18:00 - 23:59
Sted
Bakkehuset

Forfatter Tomas Lagermand Lundme skyder aftenen i gang kl. 19.00-20.00 med oplæsning fra sin ungdomsroman Om natten lyver jeg aldrig, hvor vi følger i fodsporene på den unge Yosef og hans ambivalente og forvirrende følelser. Familien har store drømme på hans vegne, som han ikke rigtig kan leve op til. Yosef har en hemmelighed, som kan få hele familiens facade til at krakelere, og hver nat lever han et helt andet liv uden for familiens regler og rammer.

Kl. 20.30-21.30 sætter vi fokus på Natten i romantikken sammen med post.doc. Markus Christensen, der kaster lys over, hvordan natten bliver et kernetema i den danske romantik. Natten er topos for spaltning, fragmentering, selvopløsning og subjektiv lidelseskamp, men den indvarsler også morgengryets komme og reetableringen af subjektets holistiske verdensforståelse. I foredraget fortæller Markus Christensen om, hvordan natten gestaltes æstetisk og filosofisk i værker af Adam Oehlenschläger, B.S. Ingemann, N.F.S. Grundtvig og Carsten Hauch.

Hele aftenen kan man gå på opdagelse i Kamma og Knud Lyne Rahbeks guldalderhjem samt i vores Eventyrakademi for børn.

På Bakkehusets 1. sal kan man besøge særudstillingen Vindue til venskaber – Friederike Bruns guldalder. Hver halve time aftenen igennem kan man hoppe med på en mini-rundvisning i særudstillingen, når Bakkehusets dygtige værter fortæller historier fra udstillingen igennem ét udvalgt værk på 10 minutter.

Orangeriet er åbent helt aftenen og serverer kolde og varme drikke for alle trængende Kulturnatgæster.

Husk at der på Kulturnatten kun er adgang med Kulturpas, som købes online på Kulturnattens hjemmeside.