28. november 2021

Jul på Bakkehuset

Inspireret af 1800-tallets juletraditioner inviterer Frederiksbergmuseerne til julehygge i Bakkehusets historiske og stemningsfulde rammer den 27. og 28. november. Der vil være værksteder for børn og voksne i gården og julestue inde i museet, og begge dage holder vi korkoncerter med forskellige børnekor fra Frederiksberg.

Type
For Børn, Koncert / Optræden, Oplæsning, Workshop
Dato
28. november 2021 kl. 11:00 - 17:00
Sted
Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, 1801 Frederiksberg C
Pris
Entré til museet og julestuen indendørs: 75,- for voksne, gratis entré for børn/unge under 18 år. Vil man deltage i dekorationsværkstedet og kranseværkstedet koster det 10 kr. per værksted for alle. kr.

Bakkehuset var i 1800-tallets første årtier et samlingssted for tidens digtere og forfattere. Her kom man for at hygge sig med værtsparret Kamma og Knud Lyne Rahbek, for at læse op og for at få kritisk på de litterære forsøg. Mange af de berømte julesalmer blev skrevet i guldaldertiden af forfattere som B.S. Ingemann og N.F.S. Grundtvig, der også kom i Bakkehusets kreds.

Forfatteren Adam Oehlenschläger udbrød engang, at der var en evig jul på Bakkehuset, fordi Kamma Rahbek altid serverede en særlig julekage fra Bager Hamborg, når familien kom på besøg. Og hos familien Oehlenschläger blev julen fejret med juletræ, der blev pyntet med forgyldte æbler, vindruer, sukkergodt. Gaver og gran blev der også pyntet med, præcis som i dag.

”Jul på Bakkehuset” henvender sig både til de kreative hænder og til dem, der vil have julestemningen ind gennem øret og ganen.

I gården foran museet kan man dekorere julelys og lave julekranse, eller man kan gå ombord i Frederiksbergmuseernes bod og finde små julegaver. På museets 1. sal er der julestue, hvor vi fletter julehjerter, laver fede til- og frakort og koglenisser med fund fra skoven. I Eventyrakademiet er der oplæsning for børn kl. 13.00 og kl. 15.00 om lørdagen og kl. 15 og kl. 16.00 om søndagen. Er man ikke selv i det kreative hjørne, kan man i stedet smage julen ind i Bakkehusets Orangeri, hvor der sælges knas og julegodter, eller man kan fordybe sig i Bakkehusets spændende historier.

Husk at man skal vise coronapas, når man besøger museet!

JULEKONCERTER I HAVEN

Begge dage vil der være stemningsfulde koncerter i Bakkehuset have:

Lørdag kl. 11.00-11.20: Børnekor fra Musikhøjskolen på Frederiksberg synger julen ind.
Søndag kl. 13.00-14.00: Frederiksberg Friskoles skolekor synger nye og gamle julesange – AFLYST!