Golden Days / Længslen mod landet - Forfattersalon & fællesspisning
Menneskets forestillinger om naturen har siden 1800-tallet været båret af både romantiske og idealiserede, men også realistiske forestillinger om livet på landet.

Fra digteren Adam Oehlenschläger til forfattere som St. St. Blicher og Marie Bregendahl kan vi følge dette spænd i 1800-tallets litteratur.
I denne forfattersalon undersøger vi, hvordan nutidens natursyn spejles i litteraturen og vi har besøg af forfatterne Charlotte Weitze og Maja Elverkilde, som ikke alene har behandlet emnerne på forskellige måder i deres forfatterskaber, men sågar selv er flyttet på landet for at realisere et ideal om at leve mere bæredygtigt og ganske enkelt være tættere på den vilde natur. Aftenens vært er museumsinspektør Rikke Lagersted-Olsen.
Forfattersalonen indledes med fællesspisning i Orangeriets stemningsfulde rammer, hvor vores gode samarbejdspartnere i Encke og Duers leverer vegetarisk mad.
Charlotte Weitze
Charlotte Weitze debuterede som forfatter i 1996 med novellesamlingen ”Skiftling”, som hun vandt Bogforums debutantpris for. Klima, natur og planteliv er centrale temaer i Weitzes forfatterskab, hvor hun ofte arbejder i et krydsfelt mellem magi og realisme. I 2021 udkom hun med romanen ”Rosarium”, en slægts- og klimaroman, hvor videnskab, eventyr og hverdagsrealisme fletter sig ind og ud af hinanden. I 2022 udgav Charlotte Weitze kunstneressayet ”Klimaet og kunstneren”, som fortæller om menneskers og kunstens forhold til naturen igennem tiden og ikke mindst om hendes personlige klimarejse som kunstner og som menneske.
Charlotte Weitze er uddannet folklorist fra Københavns Universitet og boede i årene 2002-2006 i Bakkehusets legatbolig.
Maja Elverkilde
Maja Elverkilde debuterede som forfatter i 2008 med den anmelderroste novellesamling ”Alt det der er mit”. I 2011 blev hun mor og skiftede få år senere sin lejlighed i København ud med et primitivt hus i Sverige, hvor hun siden har boet alene med sin søn. I Elverkildes seneste roman, ”Når Vi Rejser Til Mars” fra 2021, flytter hovedpersonen med sin lille datter fra byen ud i en skånsk skov, hvor hun må optages af spørgsmål om menneskers tilknytningsforstyrrelse til planeten.
Maja Elverkilde arbejder også med håndgjort bogproduktion under navnet Pote Produktion.
Billet købes via Billetto og inkluderer et glas vin.
Salonen foregår på 1. sal, hvortil der kun er adgang via trappe.