25. oktober 2022

FRANCISKA CLAUSEN / FORFATTERTALK MED AGNETE BRAAD

Oplev en aften med forfatteren Agnete Braad, der fortæller om hendes nyeste roman FRANCISKA, der handler om den danske maler Franciska Clausen, der som ung rejste til Berlin og Paris for at udleve drømmen som maler.

Bakkehuset_Forfattertalk_Agnete Braad
Type
Foredrag
Dato
25. oktober 2022 kl. 19:30 - 21:00
Sted
Bakkehuset
Pris
75 kr.

I 1917 rejser den unge kunstner Franciska Clausen fra sin velstillede familie i Aabenraa til München, Berlin og Paris. Her lykkes det den talentfulde og kompromisløse kvinde at blive elev hos tidens store malere László Moholy-Nagy og Fernand Léger — som bliver meget mere end en læremester for hende.
På storbyens cafeer, atelierer og kunstskoler bliver Franciska Clausen en del af et stærkt fællesskab, der skaber ny kunst til det nye århundrede. Men da hun vender hjem til Danmark med sine radikale værker og nye tanker, møder hun modstand. Denne aften fortæller forfatteren Agnete Braad om sin nyudgivne roman og om sin fascination af Franciska Clausen. Undervejs læses udvalgte passager op og Braad deler ud af sine tanker omkring genre og proces. Agnete Braad debuterede i 2012 med den selvbiografiske roman Som om hun bare lagde røret på og forsvandt og i 2016 udgav hun samtidsromanen En anden kvinde end mig.

Forfattertalken er arrangeret af Dansk Litteraturforening i samarbejde med Bakkehuset.