22. oktober 2023

Farverig familieworkshop / Lær at marmorere på papir

Kom og deltag i Frederiksbergmuseernes familieworkshop i efterårsferien og lær at lave farvestrålende papir med vandmarmorering. 

Cisternerne, marmorering, workshop
Type
For Børn, Workshop
Dato
22. oktober 2023 kl. 12:00 - 13:00
Sted
Cisternerne
Pris
75 kr.

Inspirationen henter vi i Kimsoojas aktuelle udstilling Weaving the Light, hvor lyset spaltes i alle regnbuens farver og danner hvirvlende, nærmest marmorerede farvespil i Cisternernes mørke. Til workshoppen skal vi, ved hjælp af enkle teknikker, skabe en marmoreret effekt på overfladen af vores papir.  

Marmoreringsteknikken har en lang og rig historie med oprindelse tilbage til det gamle Kina og Japan. Teknikken blev senere udviklet i Tyrkiet og spredt over hele den islamiske verden og nåede til sidst Europa under renæssancen. I dag praktiseres marmorering over hele verden af kunstnere og håndværkere, der værdsætter skønheden og alsidigheden ved denne traditionelle kunstform.

Så kom og vær kreativ sammen med os og eksperimentér med denne farverige og unikke dekorationsteknik!

Voksne deltager gratis som ledsager til workshoppen, men hvis de vil opleve årets udstilling betales alm. entrépris på 115 kr. ved ankomst.

Bemærk, at workshoppen finder sted udendørs, og at der anvendes maling. Tag derfor gerne tøj på, der er egnet til arrangementet.