2. juni 2023

FREDERIKSBERG – BYEN I BYEN

Frederiksbergmuseerne og Frederiksberg Stadsarkiv har i tæt samarbejde produceret en tekst- og fotobaseret udstilling om Frederiksbergs historie gennem 300 år.

Type
Udstillingsåbning
Dato
2. juni 2023 kl. 16:00 -18:00
Sted
Riises Landsted, Allégade 5

Gennem tekst og billeder formidler ny, historisk udstilling et bredt udvalg af de bedste fortællinger om Frederiksbergs liv. Frederiksberg opstår som en lille beskeden landsby for over 300 år siden, da 20 hollænderbønder med familier flyttes fra Store Magleby på Amager til markerne udenfor Københavns volde. I midten af 1800-tallet placerede den eksplosive byudvikling Frederiksberg som et af landets tættest befolkede områder. Udstillingen ‘FREDERIKSBERG – BYEN I BYEN’ sætter fokus på Frederiksberg som moderne storby, hvor borgere, politikere, kunstnere og forbrydere på hver deres måde har sat aftryk og formet det Frederiksberg, der i dag eksisterer som en by i byen.

Borgmester Michael Vindfeldt (S) åbner udstillingen fredag den 2. juni kl. 16 som en del af FRBDAGE.

Frederiksbergs tidligste historier er ofte knyttet til Allégade, og området med slottet, haven og restaurationerne har fastholdt rollen som udflugtsmål og forlystelseskvarter. Området omkring Allégade er en del af Frederiksberg hjerte, hvor værtshuse, dansesteder og sidenhen morskabsteatre og markante teatre har været og stadig er væsentlige samlingspunkter for byens borgere og Hovedstadens kulturliv.

Frederiksberg Kommune driver i det kommende år et kulturhus i Riises Landsted, Allégade 5. I denne anledning har Frederiksbergmuseerne og Frederiksberg Stadsarkiv i tæt samarbejde produceret en tekst- og fotobaseret udstilling om Frederiksbergs historie gennem 300 år.

Udstillingen er generøst støttet af Frederiksbergfonden.

Udstillingsdatoer:

Lørdag 3. juni kl. 10-16 og søndag 4. juni kl. 10-16

5.juni-15. juni: Onsdag, torsdag og fredag kl. 14-17, Lørdag kl. 11-14

11. juli – 11. august: Onsdag, torsdag og fredag kl. 14-17.