19. marts 2023

Bogreception og finissage / Landskab set fra siden

Vi vil glæde os til at se jer til markeringen af Ellen Hyllemoses katalogudgivelse og sidste åbningsdag med udstillingen Landskab set fra siden i Møstings.  

Type
Dato
19. marts 2023 kl. 14:00 -16:00
Sted
Møstings

Til receptionen vil man kunne købe det spritnye katalog, samt opleve/genopleve udstillingen en sidste gang med et køligt glas vin i hånden. 

Det rigt illustrerede katalog indeholder tekst af professor og forfatter, Erik Steffensen, og et boguddrag af antropolog Cecilie Rubows bog, Indendørsmenneskets natur.    

Katalog og udstilling er støttet af Grosserer L.F. Foghts Fond, Ny Carlsbergfondet og Statens Kunstfond  

—  

Om udstillingen 

På udstillingen Landskab set fra siden udforsker billedkunstneren Ellen Hyllemose (f. 1968) vores forhold til landskabet gennem flere stedsspecifikke, abstrakte installationer.  
  
Afsættet for udstillingen er kunstnerens vedvarende undersøgelse af de landskaber, der omgiver os, både samtidslandskabet præget af menneskeskabte forandringer og de mere intime og hjemlige landskaber. 
I hendes skulpturelle malerier og maleriske skulpturer, med brug af et bredt spektrum af materialer, udforskes netop dette igen og igen.  

På soloudstillingen i Møstings udstiller Hyllemose flere større skulpturer skabt specifikt til de markante udstillingsrum, hvor de klassiske vægfarver spiller sammen med flere af værkerne.   
  
Inkorporeret i skulpturerne aner man konturer af forskellige genstande under eller på den farvede lycra, som plastikdele, sten og træ fundet på stranden. Ved at indføje fundne elementer i nye skulpturer skabes nye maleriske landskaber i sig selv. På udstillingen ses også flere mindre væghængte værker, som landskabsportrætter og kortagtige optegninger på masonit.   
Trods et generelt fravær af mennesker som motiv er kroppen alligevel altid nærværende i Ellen Hyllemoses værker. Ikke som egentlige skikkelser men som aftryk og spor, skjulte eller slørede.