3. juli 2024

Acceptable Male Nipple Template / Talk mellem Micol Hebron og Dennis Meyhoff Brink

Samtale mellem Micol Hebron og udstillingskurator Dennis Meyhoff Brink om satiren som et modsvar til censur.

Male Nipple Template_artist talk_STORM
Type
Samtale
Dato
3. juli 2024 kl. 17:00 - 19:00
Sted
STORM
Pris
75 kr.

Kvindelige brystvorter er seksualiseret og må ikke vises på for eksempel Facebook og Instagram. Mandlige brystvorter derimod kan fint vises inden for algoritmen. Dem kan alle tåle at se.  

Som en satirisk kommentar til denne ulogiske, kønnede ulighed lavede den amerikanske aktivist, feminist og forsker Micol Hebron i 2014 en skabelon til en mandlig brystvorte, som kan dække billeder af kvinders brystvorter og dermed ikke blive censureret. 

Værket er med på “Den censurerede udstilling om censur” på STORM, som stiller skarpt på hvordan kunstnere – også i dag – udvikler strategier, som kan undvige de censurerende magter fra statsmagter over techgiganterne til os selv. 

Nu har vi den store glæde, at Micol Hebron selv kommer og fortæller om sit arbejde, om inspirationen til Acceptable Male Nipple Template, om tech-giganternes indgriben i hvad vi må se og ikke se og ikke mindst om satiren som et modsvar til censur.   

Udstillingskurator Dennis Meyhoff Brink stiller de indledende spørgsmål, og tager alle med i en kort introduktion til udstillingen. Efterfølgende fortæller Hebron om sit arbejde og aktivistsiske praksis. 

Arrangementet foregår i gårdhaven, og samtalen mellem Micol Hebron og Dennis Meyhoff Brink foregår på engelsk. Vi rykker indenfor i tilfælde af stærk regn.