16. september 2022

ÅBNING / NATURE SYMPHONY

Kom til fernisering på udstillingen Nature Symphony af George Koutsouris fredag d. 16. september kl. 17-19.

Udstillingsinspektør Aristea Kildegaard Pappas byder velkommen, og Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Lotte Kofoed åbner udstillingen.

Type
Udstillingsåbning
Dato
16. september 2022 kl. 17:00 -19:00
Sted
Møstings

17. SEPTEMBER – 27. NOVEMBER 2022

Med udstillingen Nature Symphony inviterer billedkunstner George Koutsouris publikum med ind i en totalinstallation, der med sine maskinelle skulpturer og poetiske lydunivers stiller spørgsmålstegn ved menneskets forhold til naturen og vores konstante behov for kontrol. 

Så snart man træder ind i George Koutsouris’ soloudstilling, omsluttes man af et lydunivers, der umiddelbart lyder som vandets rislen i åen, kvidrende fugle og bladenes susen i vinden. Men lydene er reelt konstrueret ud fra matematiske beregninger og teknologiske konstruktioner. 

Lydoplevelsen ændrer sig alt efter publikums bevægelser i rummet. Lydene, som ved første indtryk virker uforudsigelige og tilfældige, er nøje afstemt rummets akustik. De fleste tænder og slukker automatisk ved hjælp af mekanismer og beregninger skabt af kunstneren selv, mens andre er interaktive.    

I hvert af Møstings’ fire udstillingsrum møder vi store konstruktioner af træ, metal, plast og elektroniske mekanismer, som alle tydeligvis er menneskeskabt. 

George Koutsouris, som både er uddannet kunstner og mekanisk og akustisk ingeniør, udforsker med sin kunst samfundets videnskabelige og matematiske principper gennem leg og nysgerrighed.  

Ved at benytte low-tech mekanik til at mime naturen, understreger Koutsouris, at maskiner bør bygges for at tage del i en genopretning af naturens miljøer.     

Alle værkerne er skabt til Møstings, der i 1800-tallet blev anvendt som sommerresidens og placeret tæt på Frederiksbergs grønne natur. Med udstillingen forbinder Koutsouris fortiden og nutiden gennem en fortælling om civilisationens blik på naturen.  

Han undersøger, hvordan naturen konstant forandres både gennem sit eget økosystem og gennem vores menneskelige behov for at eje den på trods af kaotiske klimaændringer, der er uden for vores kontrol. 

George Koutsouris (f. 1983) er uddannet kunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi samt mekanisk ingeniør fra The National Technical University i Athen og akustisk ingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet. Med sin kunst udforsker han videnskabelige og matematiske principper gennem leg, nysgerrighed og ved at stille skarpt på samfundets kontrollerende relation til naturens foranderlighed. 

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og delvist skabt på Statens Værksteder for Kunst